213 0067542 - 6939 872135    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ: "Τα κτίρια αποτελούν ένα μεγάλο ενεργειακό καταναλωτή που, ταυτοχρόνως, διαθέτει υψηλό δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας. Με τη χρήση κατάλληλων τεχνικών και οικονομικά αποτελεσματικών τεχνολογιών είναι δυνατή η επίτευξη σημαντικής βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων με αντίστοιχα περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη."

Βάση των παραπάνω, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενεργείας, τονίζει ότι για την ενεργειακή συμπεριφορά ενός κτηρίου, ιδιαίτερο ρόλο παίζει η χρήση Βιοκληματικών τεχνικών, όπως η θερμική προστασία του εξωτερικού κελύφους, τα παθητικά ηλιακά συστήματα (ηλιοπροστασία, υβριδικός αερισμός κτλ) και τα συστήματα φυσικού φωτισμού του χώρου.

Στο σχετικό άρθρο που έχει αναρτήσει για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων, το ΥΠΕΚΑ επεξηγεί ακριβώς τις διάφορες παραμέτρους και προτείνει τρόπους για την οικιακή εξοικονόμηση ενέργειας.

Μην ξεχνάτε πως οι δυνατότητες υπάρχουν άφθονες. Είναι στο χέρι του καθενός από εμάς, να κερδίσουμε το στοίχημα και να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήμα και το κυριότερο... το μέλλον του γαλάζιου Πλανήτη μας!

Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων

Παράδειγμα Μελέτης Ενεργειακής Απόδοσης

Λίστα Ελέγχου Εφαρμογής Ελάχιστων Απαιτήσεων

Σχετικές υπερσυνδέσεις

ΚΑΠΕ – Εξοικονόμηση στα κτίρια

Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Ενεργειακή Αποδοτικότητα στα κτίρια

Διεύθυνση
Χρυσ. Σμύρνης 45, Τ.Κ. 18540, Καμίνια Πειραιάς
Follow us
Επικοινωνία
  • 213 0067542
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η εταιρεία

Η επιχείρηση KOUTSOS METAL, εδρεύει στα Καμίνια του Πειραιά, επί της οδού Χρυσ. Σμύρνης 45. Με πολύχρονη εμπειρία και ικανούς συνεργάτες, αναλαμβάνουμε με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, την πλήρη ανακαίνιση του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου αλλά και όλων των ειδών τις μεταλλικές κατασκευές, είτε αυτές είναι από σίδηρο, είτε από αλουμίνιο, είτε από ανοξείδωτα μέταλλα.