213 0067542 - 6939 872135    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι βασικές αρχές της ανακαίνισης

 

Αποφασίζοντας να προχωρήσουμε σε ανακαίνιση του χώρου μας, αυτό σημαίνει αυτομάτως πως πρέπει να συμμορφωθούμε με κάποιες βασικές αρχές που την διέπουν, έτσι ώστε να αποφύγουμε προβλήματα στο ακίνητό μας, απώλεια κεφαλαίων αλλά και πιθανό κίνδυνο για τους οικείους ή τους εργαζόμενούς μας.

Οι αρχές αυτές είναι οι ακόλουθες:

Εύρεση του κατάλληλου συνεργείου: Είναι σημαντικό να έχουμε εμπιστοσύνη στους τεχνίτες με τους οποίους επιλέγουμε να συνεργαστούμε. Επιλέγουμε πάντα επαγγελματίες, για τους οποίους έχουμε πάρει πληροφορίες και ξέρουμε ότι είναι συνεπείς, σωστοί και γρήγοροι στο έργο τους. Αποφεύγουμε τους "μάστορες του ποδαριού", για τους οποίους δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, ακόμα κι αν αυτοί μας προσφέρουν ένα δελεαστικότερο οικονομικό πακέτο. Ο σωστός επαγγελματίας δεν θα διστάσει να μας δεχτεί στην έδρα του, να μας δείξει δουλειές που έχει περατώσει επώνυμα και κυρίως, θα είναι εκείνος που θα προτείνει να υπογραφεί συμφωνητικό για την ανακαίνιση. Μένουμε μακριά από "επαγγελματίες" που δεν θέλουν να μας δώσουν στοιχεία για το μαγαζί/γραφείο τους, μας πιέζουν για προκαταβολή, χωρίς να μας δίνουν σαφείς απαντήσεις και πληροφορίες για το έργο και για τον χρόνο παράδοσης και γενικά δεν προχωράμε σε σύναψη επαγγελματικής σχέσης με κάποιον, εάν δεν νοιώσουμε 100% ασφαλείς μαζί του.

Σχεδιασμός της ανακαίνισης: Πριν προχωρήσουμε στην πραγματοποίηση της ανακαίνισης, θα πρέπει να σχεδιάσουμε προσεκτικά το πλάνο των εργασιών, έτσι ώστε να μην έρθουμε αργότερα αντιμέτωποι με προβλήματα που θα μας κοστίσουν τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα. Η Koutsos Metal πάντα προτείνει στους πελάτες την συνεργασία με πολιτικό μηχανικό ή αρχιτέκτονα, αφού εκείνοι μπορούν έγκυρα και έγκαιρα να εντοπίσουν τα αδύναμα σημεία ενός κτηρίου και να ενημερώσουν για το είδος και την έκταση των εργασιών που πρέπει να γίνουν. Στη συνέχεια υπολογίζεται το κόστος των εργασιών αυτών και βάσει αυτού ξεκινάμε τις εργασίες. Αστάθμητοι παράγοντες, μπορεί να τύχουν στην πορεία, οι οποίοι μπορεί να επιβαρύνουν το κόστος της ανακαίνισής μας. Αλλά κι αυτό μπορούμε να το προβλέψουμε, υπολογίζοντας ένα 15-20% επιπλέον στο τελικό κοστολόγιο. Έτσι δεν βρισκόμαστε ποτέ προ εκπλήξεως.

Συμφωνητικό έγγραφο με τα συνεργεία που έχουν αναλάβει το έργο: Αφού σχεδιαστεί προσεκτικά η ανακαίνισή, είναι βασικό, αυτά που συμφωνούν συνεργείο και πελάτης να τα έχουμε και γραπτώς. Στο συμφωνητικό αναγράφονται αναλυτικά όλες οι εργασίες, τα χρονοδιαγράμματα και τα κοστολόγια που προκύπτουν καθώς και πιθανές ρήτρες σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνημένων από οποιαδήποτε από τις δυο πλευρές (συνεργείο ή πελάτης). Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγουμε τις παρεξηγήσεις και γίνεται όλων το έργο πιο εύκολο.

Οικοδομική άδεια: Η άδεια της πολεοδομίας είναι πλέον απαραίτητη για κάθε εξωτερικό χώρο. Όταν πρόκειται δε για πολυκατοικία ή κτήριο γραφείων και καταστημάτων, τότε απαιτείται και η πλήρης συμφωνία των υπολοίπων ενοίκων.

Γκρεμίσματα, διαμορφώσεις και χωματουργικές εργασίες: Το να γκρεμίσουμε έναν τοίχο, μπορεί να ακούγεται εύκολη υπόθεση, ωστόσο εγκυμονεί τον κίνδυνο να επηρεάσει την στατικότητα του κτηρίου. Ως εκ τούτου, η απόφαση για την ενοποίηση δύο ή και περισσότερων δωματίων, δεν πρέπει να ληφθεί ελαφρά τη καρδία, αλλά κατόπιν τεχνικής μελέτης από τον αρμόδιο μηχανικό. Με αυτόν τον τρόπο, προστατεύουμε τη ζωή και την περιουσία μας.

Ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις: Πολλές φορές, στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος της ανακαίνισης, επιλέγουμε να παραβλέψουμε τις ηλεκτρικές, υδραυλικές κι αποχετευτικές εγκαταστάσεις. Ωστόσο, ιδίως στις παλαιότερες κατασκευές, αυτές είναι οι πρώτες εργασίες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Φανταστείτε να έχουμε βάλει ένα υπέροχο παρκέ και να υπάρξει διαρροή στο υδραυλικό δίκτυο και να μας τα καταστρέψει όλα. Συνεπώς, είναι προτιμότερο να πληρώσουμε εξ' αρχής το κόστος αντικατάστασης των δικτύων αυτών, παρά να επωμιζόμαστε το κόστος επιδιόρθωσης κάθε φορά που προκύπτει πρόβλημα.

Μάθε περισσότερα στα: 6931003468, 2130067542 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διεύθυνση
Χρυσ. Σμύρνης 45, Τ.Κ. 18540, Καμίνια Πειραιάς
Follow us
Επικοινωνία
  • 213 0067542
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η εταιρεία

Η επιχείρηση KOUTSOS METAL, εδρεύει στα Καμίνια του Πειραιά, επί της οδού Χρυσ. Σμύρνης 45. Με πολύχρονη εμπειρία και ικανούς συνεργάτες, αναλαμβάνουμε με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, την πλήρη ανακαίνιση του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου αλλά και όλων των ειδών τις μεταλλικές κατασκευές, είτε αυτές είναι από σίδηρο, είτε από αλουμίνιο, είτε από ανοξείδωτα μέταλλα.