213 0067542 - 6939 872135    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πως μπορώ να συντηρώ μόνος/η τα κουφώματά αλουμινίου;

Η σωστή επιλογή κουφωμάτων είναι μια απόφαση πολύ σημαντική για την οποία έχουμε μιλήσει και στο παρελθόν αλλά θα ξαναμιλήσουμε και στο μέλλον. Για να σιγουρέψουμε όμως την αποτελεσματική θερμοηχομόνωση των κουφωμάτων μας, δεν αρκεί μόνο να βάλουμε τα καλύτερα ποιοτικά. Πρέπει και να τα συντηρούμε τακτικά έτσι ώστε να διατηρούμε την ομαλή λειτουργία τους σε βάθος χρόνου.

Παρακάτω ακολουθεί ένας σύντομος και κατατοπιστικός οδηγός, για το πως μπορείς, με απλές καθημερινές ενέργειες να περιποιηθείς τα κουφώματα αλουμινίου και να εξασφαλίσεις την σωστή λειτουργία τους για πολλά-πολλά χρόνια:

Πρόληψη έναντι της επιδιόρθωσης: Των φρονίμων τα παιδιά ακολουθούν τις οδηγίες του κατασκευαστή και του τεχνικού που έκανε την εγκατάσταση κατά γράμμα. Αν κι εσύ τηρείς τους κανονισμούς καλής χρήσης και τα χειρίζεσαι προσεκτικά, χωρίς βίαιες κινήσεις και χωρίς να παραβιάζεις τους μηχανισμούς, θα χαίρεσαι τα κουφώματά σου, για πολλά χρόνια, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάς να τσεκάρεις τα ελαστικά μέρη (βουρτσάκια, στεγανωτικά λάστιχα κτλ) να είναι «ζωντανά» χωρίς σημάδια «κόπωσης» και ξηρασίας. Επίσης, θα πρέπει να φροντίζεις για τη σωστή λίπανση των κινητών μερών (μεντεσέδες, ράουλα, κλειδαριές) έτσι ώστε να μην κολλάνε και δυσχεραίνει η κίνησή τους. Σκέψου ότι μόνο μερικά λεπτά από το χρόνο σου να αφιερώσεις στον έλεγχο των κουφωμάτων σου, δυο φορές τον χρόνο, μπορεί να σε γλιτώσουν από περιττά έξοδα και μεγαλύτερους μπελάδες.

Κάθε πρόβλημα έχει τον ειδικό του: Αν παρ’ όλα τα προαναφερόμενα, η βλάβη προκύψει, μην προσπαθήσεις να την επιδιορθώσεις μόνη/ος σου. Μπορεί αυτό που εσύ βλέπεις ως ένα «ψιλό» πρόβλημα, από πίσω να κρύβει βαθύτερες αιτίες και να κάνεις ακόμα μεγαλύτερη ζημιά από την υπάρχουσα.

Το άφθονο νερό κι η χλωρίνη δεν είναι λύση: Τα βαριά καθαριστικά και η ρίψη νερού με πίεση, μόνο καλό δεν κάνουν στα κουφώματα. Αντίθετα, με την ρίψη νερού με το πιεστικό υπάρχει κίνδυνος εισροής υγρασίας στους υαλοπίνακες και ο καθαρισμός με σκληρά απορρυπαντικά καθώς και καυστικά υλικά όπως πετρέλαιο, βενζίνη, οινόπνευμα κτλ., δημιουργεί ζημιές τόσο στο χρώμα του κουφώματος, όσο και στα λάστιχα και τα εξαρτήματά του. Ο ιδανικός τρόπος για να τα καθαρίσεις είναι με ήπια καθαριστικά και απαλά σφουγγάρια. Ξεπλένεις με άφθονο νερό, χωρίς πίεση. Επίσης, ο εβδομαδιαίος καθαρισμός των οδηγών στα συρόμενα με την ηλεκτρική σκούπα, προστατεύει τα ράουλα των φύλλων και βοηθά στην καλή λειτουργία τους.

Διεύθυνση
Χρυσ. Σμύρνης 45, Τ.Κ. 18540, Καμίνια Πειραιάς
Follow us
Επικοινωνία
  • 213 0067542
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η εταιρεία

Η επιχείρηση KOUTSOS METAL, εδρεύει στα Καμίνια του Πειραιά, επί της οδού Χρυσ. Σμύρνης 45. Με πολύχρονη εμπειρία και ικανούς συνεργάτες, αναλαμβάνουμε με σοβαρότητα και επαγγελματισμό, την πλήρη ανακαίνιση του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου αλλά και όλων των ειδών τις μεταλλικές κατασκευές, είτε αυτές είναι από σίδηρο, είτε από αλουμίνιο, είτε από ανοξείδωτα μέταλλα.