Οι βασικοί κανόνες της ανακαίνισης

Όπως κάθε τι στην ζωή μας, έτσι και την ανακαίνιση, την διαίπουν βασικοί κανόνες που πρέπει να παραμένουν απαράβατοι. Η μη συμόρφωση με τους κανόνες αυτούς, μπορεί να σημαίνει κίνδυνο για την ίδιο το ακίνητο αλλά και για όσους ζουν κι εργάζονται μέσα σε αυτό. Άρα λοιπόν, καλό είναι, εσείς που σκέφτεστε να ανακαινίσετε την περιουσία σας, να έχετε κατά νου τα ακόλουθα:

Οικοδομική άδεια: Για κάθε εργασία στους εξωτερικούς χώρους μιας πολυκατοικίας, πέραν από την πλήρη συμφωνία όλων των ενοίκων, απαιτείται και άδεια από την πολεοδομία.

katopsi2Γκρεμίσματα και διαμορφώσεις: Το γκρέμισμα ενός τοίχου, όσο απλή υπόθεση κι αν σας φαίνεται, εγκυμονεί κινδύνους σημαντικούς για την στατικότητα του κτηρίου. Συνεπώς, η συνεργασία με έναν ειδικό, προστατεύει εσάς και την περιουσία σας από λάθος κινήσεις, οι οποίες μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να επιβαρύνουν πάρα πολύ την τσέπη σας και στην χειρότερη να φανούν επιβλαβής για τη σωματική ακαιραιότητα ή και την ζωή των ενοίκων.  Οι κολώνες και τα κεντρικά δοκάρια δεν πρέπει να πειράζονται σε καμιά περίπτωση, αφού είναι αυτά στα οποία στηρίζεται ολόκληρο το οικοδόμημα.

Υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις: Eάν το κτίριο είναι κατασκευασμένο προ εικοσαετίας ή περισσότερο, καλό είναι να ελεγχθούν οι ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις. Είναι καλύτερη και οικονομικότερη η ριζική αντικατάστασή τους παρά να γίνονται εργασίες κάθε φορά που προκύπτει ζημιά.

Συμφωνητικό με τον εργολάβο: Πριν από την έναρξη κάθε εργασίας πρέπει να υπογράφεται σχετική συμφωνία με τον εργολάβο που ανέλαβε την ανακαίνιση. Με την συμφωνία αυτή θα καθορίζονται όλες οι εργασίες που θα γίνουν, ο χρόνος παράδοσης του έργου, η αμοιβή και οι πιθανές ρήτρες για περιπτώσεις μη τήρησης της συμφωνίας ή των χρονοδιαγραμμάτων, είτε από πλευράς εργολάβου, είτε από πλευράς πελάτη (λήψη σχετικής άδειας, καθυστέρηση λήψης αποφάσεων κτλ).

Σχεδιασμός της ανακαίνισης: Η ανακαίνιση θα πρέπει να σχεδιάζεται προσεκτικά ιδιαίτερα έτσι ώστε να μην προκείψουν προβλήματα στη συνέχεια και να μην έχουμε απώλειες κεφαλαίου, για, όπως συνηθίζεται, λανθασμένους υπολογισμούς υλικών. Πρέπει να καθορίζουμε τις προτερεότητές μας και να μας είναι ξεκάθαρο το ποιες  παρεμβάσεις κι εργασίες πρέπει και είναι δυνατόν να γίνουν. Η συνεργασία με έναν εργολάβο ή έναν αρχιτέκτονα προτείνεται, αφού εκείνοι μπορούν να διαπιστώσουν με σιγουριά τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του κτιρίου. Τέλος, είναι βασικό οι εργασίες που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, να είναι δυνατές, βάσει των οικονομικών μας δυνατοτήτων. Ως εκτούτου, η όσο το δυνατόν καλύτερη γνώση του κόστους των εργασιών, θα μας προστατέψει από πιθανές εκπλήξεις. Φυσικά πολλές φορές, δεν είναι δυνατόν ένα έργο να κοστολογηθεί επακριβώς ή μπορεί να προκύψουν εργασίες οι οποίες δεν ήταν δυνατό να προβλεφθούν εξαρχής. Για το λόγο αυτό, καλό είναι είναι να υπολογίζουμε ένα 20% επιπλέον, για κάλυψη αυτών των περιπτώσεων.

Share


η ανακαίνιση της κουζίνας

Kitchen Remodeling PlanΗ κουζίνα είναι η καρδιά κάθε σπιτιού. Είναι το πλέον πολυσύχναστο δωμάτιο αφού αποτελεί το σημείο συγκέντρωσης της οικογένειας. Οποιαδήποτε τροποποίηση στον χώρο αυτό, μπορεί και θα επηρεάσει ολόκληρη την εικόνα του σπιτιού. Γι’ αυτό, θα πρέπει κάθε κίνηση ανακαίνισης που κάνουμε, να είναι συνετή και προσεκτικά σχεδιασμένη, έτσι ώστε να καθιστά την κουζίνα μας λειτουργική και όμορφή αλλά και να μας γλιτώσει από περιτά έξοδα. Τον χώρο που καθένας από εμάς επιθυμεί να πιει το πρωί τον καφέ του.

Διαδικασία ανακαίνισης: Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για την ανακαίνιση της κουζίνας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η περιοχή στην βρίσκεται το οίκημα, την ηλικία του σπιτιού, αλλά και από το ποσό που μπορούμε να διαθέσουμε. Αποτελείται δε από τέσσερα μέρη: Τον σχεδιασμό, την εφαρμογή, τις επισκευές ή την επανοικοδόμηση (εάν πρόκειται για ολική αλλαγή του δωματίου) και τα φινιρίσματα.

Βασικοί άξονες ανακαίνισης: Είναι τρία τα βασικά στοιχεία, γύρω από τα οποία περιστρέφεται η ανακαίνιση μιας κουζίνας. Αυτά είναι το μαγείρεμα, η αποθήκευση και ο καθαρισμός. Μία σωστά σχεδιασμένη κουζίνα καλύπτει επαρκώς και τις τρεις αυτές τις ανάγκες.

Πλεονεκτήματα: Μια πρόσφατα ανακαινισμένη κουζίνα, δεν έχει να προσφέρει παρά μόνο πλεονεκτήματα. Καταρχήν, αποκτάμε έναν χώρο νέο, όμορφο και καθαρό. Εξοικονομεί χώρους για επιπλέον αποθήκευση ή χρήσεις όπως ένα γραφείο ή χώρο χειροτεχνιών και χόμπυ (ράψιμο, χαρτοκοπτική κτλ). Τέλος, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας, ακόμα κι αν αυτή είναι πολυμελής. Η ανακαίνιση της κουζίνας εξασφαλίζει την άνεση, τη σωστή χρήση και τη λειτουργικότητα ενώ παράλληλα αυξάνει την αξία του σπιτιού.

 

Share

 

η ανακαίνιση του μπάνιου

Bathroom Remodeling PlanΠολλοί από εμάς, όταν μιλούν για την ανακαίνιση μιας κατοικίας, επικεντρώνονται στην κουζίνα και το σαλόνι, αφήνοντας εκτός το χώρο του μπάνιου. Κι όμως, πολλές έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, έχουν αποδείξει ότι, η ανακαίνιση ενός μπάνιου μπορεί να αυξήσει έως και 20% την αξία ενός σπιτιού ή διαμερίσματος.
Αν και το μπάνιο είναι ένας χώρος πρώτης ανάγκης κι αποτελεί βασικό κομμάτι της ζωής μας από την αρχαιότητα, εντούτοις, τα σύγχρονα λουτρά είναι κατασκευασμένα σε μικρούς, στριμωγμένους και σκοτεινούς χώρους, οι οποίοι δεν αερίζονται επαρκώς, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν παράθυρο και ως εκ τούτου, συσσωρεύουν υγρασία και κακοσμίες.
Με το σωστό σχεδιασμό των εργασιών και με τη συνεργασία έμπειρων τεχνιτών, μπορείτε να ανακαινίσετε το ήδη υπάρχων μπάνιο, να το επεκτείνετε ή ακόμα και να δημιουργήσετε ένα νέο, εφόσον το επιτρέπει ο χώρος σας.
Μερικές από τις συνηθησμένες εργασίες γίνονται κατά την ανακαίνιση του μπάνιου είναι:

 • Αποξήλωση των παλαιών ειδών υγιεινής.
 • Αφαίρεση των πλακιδίων και των επίπλων και καθαρισμός του χώρου. 
 • Αποξήλωση του παλαιού δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης και εγκατάσταση νέου. 
 • Αλλαγές στο ηλεκτρικό δίκτυο του μπάνιου από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο. 
 • Σοβάτισμα και τοποθέτηση νέων πλακιδίων σε τοίχο και δάπεδο. 
 • Τοποθέτηση και σύνδεση νέων ειδών υγιεινής.
 • Προαιρετική εγκατάσταση νέων θερμαντικών σωμάτων και θερμοσίφωνα.

Σχεδιασμός και προϋπολογισμός: Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, κάντε μια διεξοδική συζήτηση με τον εργολάβο, σχετικά με τη θέση που θα τοποθετηθούν τα επιμέρους στοιχεία του μπάνιου (νιπτήρας, ντουζιέρα κτλ), τις υδραυλικές και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν στο ταβάνι και στα γυμνά σημεία του τοίχου καθώς και τον συνδυασμό των πλακιδίων. Επίσης, το κόστος της κατασκευής θα πρέπει να συμφωνεί με τις οικονομικές σας δυνατότητες.

Αερισμός του χώρου: Εξετάστε ενδελεχώς, την πιθανότητα να δημιουργηθεί παράθυρο εάν δεν υπάρχει ή να μεγαλώσει το ήδη υπάρχον. Αν εκκλείπει η δυνατότητα δημιουργίας παραθύρου, αναζητήστε εναλλακτικές λύσεις εξαερισμού. Στην αγορά θα βρείτε πολλά εξαεριστικά και αφυγραντικά μηχανήματα, που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας.

Φωτισμός: Αντίθετα με την κοινή άποψη, το μπάνιο πρέπει να φωτίζεται επαρκώς. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές λύσεις για καθρέφτες μπάνιου και φωτιστικά, για όλα τα βαλάντια. Σίγουρα θα βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σας.

Πλακίδια: Το μπάνιο είναι ένας χώρος στον οποίο βασιλεύει το υγρό στοιχείο. Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές το πάτωμα μπορεί να είναι βρεγμένο, άρα και γλιστερό. Για αυτό το λόγο, προτείνεται ανεπιφύλακτα, η χρήση αντιολισθητικών πλακιδίων ή/και ταπέτων μπάνιου, τα οποία αντέχουν στην υγρασία.

Φρεάτια: Στο μπάνιο συναντάμε τουλάχιστον ένα φρεάτιο παροχέτευσης (πατοσίφωνο). Τα φρεάτια πολλές φορές αποτελούν το σημείο εισόδου ανεπιθύμητων επισκεπτών (έντομα, τρωκτικά κτλ). Καλό είναι, στα σημεία αυτά να χρησιμοποιήσουμε καλύμματα, τα οποία είτε έχουν στενά ανοίγματα ή/και σίτα προστασίας, είτε κλείνουν όταν δεν υπάρχει ανάγκη. Επίσης, υπάρχουν στο εμπόριο, λαστιχένια καλύμματα τα οποία μπαίνουν πάνω από τα πατοσίφωνα, σφραγίζοντας έτσι το άνοιγμα.

Share


ιδέες για την ανακαίνιση του υπογείου

Όταν ακούμε τη λέξη «υπόγειο» αμέσως το μυαλό μας πάει σε ανήλιαγους χώρους, στους οποίους μπορεί να βρει κανείς ξεχασμένα τον καυστήρα του καλοριφέρ και τη δεξαμενή πετρελαίου αλλά και, φίρδην μίγδην, διάφορα, ετερόκλητα, χρήσιμα και μη αντικείμενα. Η αλήθεια όμως είναι ότι, το υπόγειο, μπορεί να αποτελέσει τα τετραγωνικά που μας λείπουν από το κυρίως σπίτι. Έτσι λοιπόν, συναντάμε όλο και περισσότερους ανθρώπους, οι οποίοι μετατρέπουν το υπόγειό τους σε ένα επιπλέον δωμάτιο που τους είναι απαραίτητο. Ακολούθως σας παραθέτουμε μερικές ιδέες για την αξιοποίηση, αυτού του τόσο αδικημένου χώρου:

playroom2Playroom ή χώρος ξεκούρασης κι αναψυχής: Η λύση αυτή έχει δώσει διέξοδο, σε πολλές οικογένειες που ζουν στο κέντρο της πόλης και δεν έχουν που να πάνε τα παιδιά τους για να ψυχαγωγηθούν. Με τις κατάλληλες μετατροπές, το υπόγειό σας μπορεί να μετατραπεί σε μια «χώρα του Οζ», σε διαστημικό ή πυροσβεστικό σταθμό ή ακόμα και σε μπιλιαρδάδικο ή μπαρ. Οι εργασίες που χρειάζονται είναι σχετικά λίγες και οικονομικές. Αν πρόκειται να εγκαταστήσετε κάποιο θερμαντικό σώμα ή/και κλιματιστικό, θα πρέπει να μονώσετε τους τοίχους. Μια καλή μοκέτα στο πάτωμα ή ένα καλό laminate σε συνδυασμό με τα έντονα και φωτεινά χρώματα στους τοίχους, ολοκληρώνουν επιτυχώς την μετατροπή του δωματίου. Εάν υπάρχει ο χώρος και η οικονομική δυνατότητα, η κατασκευή ενός επιπλέον μπάνιου θα προσθέσει στις εργασίες.

Κελλάρι κρασιών και τροφίμων: Για όσους αγαπούν τα καλά κρασιά και αρέσκονται στο να συλλέγουν ακριβές και σπάνιες φιάλες, μια καλή λύση για την αξιοποίηση του υπογείου είναι το κελάρι κρασιών και τροφίμων. Τα υπόγεια, επί το πλείστον, είναι χτισμένα από πέτρα, πράγμα που εξασφαλίζει ησυχία και την απαραίτητη χαμηλή θερμοκρασία για την παλαίωση κρασιών, αλαντικών και τυριών. Για την κατασκευή του κελαριού σας λοιπόν, το μόνο που χρειάζεται είναι η μόνωση του χώρου, εάν έχει υγρασία και η κατασκευή των ραφιών και των γάτζων.

Γυμναστήριο, σάουνα και Jacuzzi: Αν και φαντάζει πολύ ελκυστική η ιδέα ενός ιδιόκτητου γυμναστηρίου με σάουνα, εν τούτοις, τα διάφορα όργανα γυμναστικής και ο θάλαμος της σάουνας στοιχίζουν πολύ ακριβά. Παρόλα αυτά, εάν ο οικονομικός παράγοντας δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς, στην αγορά μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία οργάνων και θαλάμων αλλά θα χρειαστείτε ένα καλό ξυλουργό και έναν εργολάβο για την τοποθέτησή της σάουνας. Για την τοποθέτηση του Jacuzzi θα χρειαστείτε και τη συμβολή ενός υδραυλικού.

Βιβλιοθήκη, γραφείο και χώρος μελέτης: Η ησυχία που επικρατεί στα υπόγεια, τα καθιστά εξ’ ορισμού, κατάλληλα δωμάτια για γραφείο, βιβλιοθήκη ή χώρο μελέτης. Η κάλυψη του δαπέδου με κάποια μοκέτα ή χαλί, οι ξυλουργικές εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθηκών, ο σωστός φωτισμός αλλά και το βάψιμο σε χαλαρωτικά χρώματα, είναι οι μόνες εργασίες που πρέπει να γίνουν.

Home theatre και δωμάτιο computer: Μπορείτε να μετατρέψετε το υπόγειό σας σε ένα χώρο για το computer σας αλλα και για όλα τα περιφερειακά που σας είναι απαραίτητα ή ακόμη και σε ένα προσωπικό κινηματογράφο, για να απολαμβάνετε ταινίες μαζί με τους φίλους σας. Λίγο πολύ, οι εργασίες που πρέπει να γίνουν, μοιάζουν με τις προαναφερόμενες. Ελαιοχρωματισμός, κάλυψη των δαπέδων και σωστός φωτισμός. Οι μόνες επιπλέον εργασίες που είναι απαραίτητο να γίνουν είναι οι κατάλληλες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές εγκαταστάσεις (κεραία, καλώδια δικτύου, οπτικές ίνες κτλ). Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε και μιά μικρή κουζίνα ή ένα μικρό μπάνιο. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε έναν εργολάβο και τη συμβολή ξυλουργού και υδραυλικού.

Χώρος πλύσης και σιδερώματος: Είναι πολλές οι νοικοκυρές εκείνες, οι οποίες δεν έχουν που να αποθηκεύσουν και να σιδερώσουν τα φρεσκοπλυμμένα ρούχα. Το υπόγειο είναι ο τέλειος χώρος γι’ αυτές τις δουλειές. Το μόνο που χρειάζεται είναι ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταστη.

Μόνωση του χώρου: Όποια λύση κι αν σας άρεσε από τις προαναφερόμενες, υπάρχει ένας παράγοντας ο οποίος παραμένει κοινός σε όλα σχεδόν τα παλαιά κτίσματα. Η υγρασία. Αν το υπόγειό σας έχει υγρασία, πριν από οποιαδήποτε εργασία, πρέπει να το μονώσετε κατάλληλα, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν αργότερα δυσεπίλυτα προβλήματα.

Share


Χρώματα και στυλ

coloursΈνας από τους πιο εύκολους και οικονομικούς τρόπους για να αλλάξει κανείς το στυλ και τη διάθεση του σπιτιού του, είναι το βάψιμο των τοίχων. Τα χρώματα, έχουν την ικανότητά τους να ομορφαίνουν το χώρο μας, τη διάθεση αλλά και τη ζωή μας. Το φινίρισμα με ζωντανά χρώματα ολοκληρώνουν την εικόνα του σπιτιού μας και αναδυκνύουν τη δουλειά που  έχει γίνει σε αυτό. Η επιλογή των σωστών χρωμάτων μπορεί να δημιουργήσει ένα οπτικό αποτέλεσμα, το οποίο θα αλλάξει εντελώς το  χώρο μας. Για τον ελαιοχρωματισμό του σπιτιού μας, πρέπει να αποτανθούμε σε ένα επαγγελματία ο οποίος όχι μόνο θα κάνει σωστή δουλειά αλλά και θα μας συμβουλέψει για τις αποχρώσεις και τα χρωματικά τρικ τα οποία επιθυμούμε. Κατά την επιλογή των χρωμάτων, τα οποία «ντύσουν» τους τοίχους μας, θα πρέπει να έχουμε κατά νου τα ακόλουθα: 

Ενεργητικά, παθητικά και ουδέτερα χρώματα: Τα ενεργητικά χρώματα, όπως το κίτρινο, το κόκκινο και το πορτοκαλί, είναι ιδανικά για δωμάτια όπου δεχόμαστε κόσμο, όπως το σαλόνι και η τραπεζαρία. Η ενέργεια και η αισιόδοξη διάθεση που αποπνέουν διεγείρουν και αναζωογωνούν. Τα παθητικά χρώματα όπως το μπλε, το πράσινο, το βιολετί ηρεμούν κι ανανεώνουν. Είναι κατάλληλα για χώρους όπως το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο. Τέλος, τα ουδέτερα χρώματα είναι οι συνδετικοί κρίκοι, μεταξύ δωματίων και χρωμάτων. Τα πιο σκούρα ουδέτερα χρώματα κατεβάζουν τους τόνους στα υπόλοιπα χρώματα ενός δωματίου, ενώ τα λευκά δυναμώνουν την έντασή τους. Για τον χρωματισμό του σπιτιού μας, πρέπει να αποτανθούμε σε ένα επαγγελματία ο οποίος όχι μόνο θα κάνει σωστή δουλειά αλλά και θα μας συμβουλέψει για τις αποχρώσεις και τα χρωματικά τρικ τα οποία επιθυμούμε. Κατά την επιλογή των χρωμάτων, τα οποία «ντύσουν» τους τοίχους μας, θα πρέπει να έχουμε κατά νου τα ακόλουθα: 

Χρώμα και μόδα: Η μόδα έρχεται και παρέρχεται, το σπίτι μας όμως μένει. Άρα λοιπόν, θα πρέπει να μας αρέσουν τα χρώματα που θα επιλέξουμε. Η ζωή είναι δική μας, άρα δεν πρέπει να ζούμε με το γούστο και τις επιλογές κάποιου άλλου. Αν δεν είστε σίγουροι σχετικά με το ποια χρώματα σας αρέσουν, δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στους αγαπημένους σας πίνακες. Αυτό θα σας δώσει την απάντηση που ψάχνετε.

Μονοχρωματικοί συνδυασμοί - Η λύση στην αμφιβολία: Αν δεν είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε με τους έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, σας προτείνουμε την έξυπνη παραλλαγή του μονοχρωματικού συνδυασμού. Πιο σκούρες και πιο ανοιχτές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος είναι εύκολο να δημιουργηθούν και συνθέτουν ένα πετυχημένο οπτικά αποτέλεσμα.  Ένα κομμάτι ταπετσαρία, στις ίδιες χρωματικές αποχρώσεις ή μια τεχνοτροπία, μπορεί να αναδείξει υπέροχα μια εσοχή ή μια κολώνα.

Μην τα περιπλέκετε: "Ουκ εν τω πολλώ το ευ" έλεγαν οι αρχαίοι κι είχαν δίκιο. Δύο ή τρία χρώματα είναι αρκετά. Τα πολλά χρώματα σε έναν χώρο έχουν σαν αποτέλεσμα, ο επισκέπτης να χάνεται και να μην μπορεί να εστιάσει πουθενά.

Χρώμα φόντου:  Το μυστικό για να διαλέξετε το σωστότερο χρώμα τοίχου είναι να βρείτε μια απόχρωση που ταιριάζει με όλα. Χρησιμοποιήστε το ως φόντο, που πάνω του θα προσθέσετε περισσότερες «στρώσεις», όπως έπιπλα, πατώματα, πίνακες, υφάσματα, φυτά και φωτισμό.

Έμφαση στα επιμέρους στοιχεία: Η τάση για τον λευκό χρωματισμό της πόρτας, του παραθύρου και της οροφής, δεν είναι μόνο ξεπερασμένη, αλλά είναι και βαρετή.
Επιπλέον, το λευκό, κάποιες φορές έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με ορισμένα χρώματα και τα κάνει να φαίνονται λιγότερο ελκυστικά. Γι΄αυτό τολμήστε και βάλτε χρώμα. Θα δείξουν πιο ζωντανά και πολύ πιο ενδιαφέροντα.

Αποχρώσεις με την ίδια ένταση και φωτεινότητα: Όταν βάφετε με πολλά διαφορετικά χρώματα, φροντίστε να έχουν την ίδια ένταση. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε δυσάρεστες για το μάτι αντιθέσεις. Τα περισσότερα χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους, όταν έχουν την ίδια φωτεινή ένταση.

Παλαιά κτίρια και ματ μπογιές: Η ματ μπογιά, σε αντίθεση με την γυαλιστερή, βοηθά στην κάλυψη των ελαττωμάτων και των ανωμαλιών που συναντάμε συνήθως στους παλιούς τοίχους.

Βάθος στους τοίχους: Τεχνικές βαφής όπως το σφουγγάρι, η σπάτουλα, τα γραμμωτά ή τα πεταχτά, είναι πιο εύκολες από όσο φαντάζεστε και μπορούν να διαφοροποιήσουν και να ομορφύνουν κάθε δωμάτιο. Μια δοκιμή της τεχνικής πριν την τελική εφαρμογή, θα μας γλιτώσει από περεταίρω εκπλήξεις και έξοδα.

Χρωματική ισορροπία: Στη ζωή αλλά και στη διακόσμηση, η ισορροπία φέρνει άνεση και ηρεμία. Προσπαθήστε να εξισορροπήσετε οπτικά τα χρώματα των τοίχων και τα διακοσμητικά. Ενα ισορροπημένο δωμάτιο είναι και οπτικά ευχάριστο. Μην τοποθετείτε πολλά αντικείμενα σε ένα σημείο. Επιβαρύνουν το χώρο και χάνεται η ισορροπία των χρωμάτων.

 

Share

prosfores

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

 • Σκάλες όλων των τύπων και σχεδίων

  08/03/2018

  Μικρή ή μεγάλη, στρογγυλή ή με πλατύσκαλο,εμείς μπορούμε να κατασκευάσουμε την σκάλα που χρειάζεσαι! 

  Επικοινωνία για κλείσιμο ραντεβού επιμέτρησης: Τ.213 0067542, Κ.693 9872135, Ε.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   
 • Σήτα PetScreen για τα κατοικίδια

  01/03/2018

  Σχισμένες σήτες λόγω των συμπαθών συγκατοίκων μας; Όχι πια!!!

  Για όλους εμάς που έχουμε την χαρά να ζούμε μαζί με ζωάκια, η τεχνολογία μας λύνει τα χέρια, με το νέο ειδικά κατασκευασμένο πανί, PetScreen.

  To PetScreen είναι ένας πρωτοποριακός τύπος πανιού σήτας, με πυκνή και συμπαγή πλέξη, κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου από fiberglass, υλικό που να είναι ανθεκτικό στις "επιθέσεις" κατοικιδίων.

  Το PetScreen εφαρμοζεται μόνο σε ανοιγόμενες, συρόμενες (επάλληλες ή χωνευτές) και σταθερές σήτες. Λόγω του πάχους του πανιού δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε σίτα plisse ή σίτα κάθετης κίνησης.

  Για εξοχικές κατοικίες που υπάρχει έντονο το πρόβλημα των τρωκτικών, υπάρχει η λύση του μεταλλικού πανιού. Το μεταλλικό πανί έχει ακριβώς τις ίδιες εφαρμογές με το PetScreen.

  Μάθετε περισσότερα για τα αντικωνωπικά συστήματα με ένα απλό τηλεφώνημα: 2130067542 & 6931003468.

   
 • Μεταλλική κατασκευή διακοσμητικών παγόβουνων Snow Land 2014

  10/12/2014

  Μια νέα πόλη χτίστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας! Μια μαγική, χιονισμένη πόλη γεμάτη παιχνίδια, τραγούδια, εκπλήξεις και ατέλειωτη διασκέδαση στον πάγο! Μην πάρεις λοιπόν τα βουνά! Έλα στη Snow Land, την πιο παγωμένη πόλη της Ελλάδας!
  Κι εννοείται βέβαια πως υπεύθυνη για τον τόσο πάγο, δεν είναι άλλη από την Koutsos Metal, που με τον τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει, πάγωσε το τοπίο!
  Δείτε το βίντεο και φωτογραφικό υλικό της κατασκευής

  Read more...  

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

europa logo alumil logo
exalco logo compass logo
goldendoor logo kete logo