Πώς επιλέγω τα σωστά κουφώματα αλουμινίου που ταιριάζουν στις ανάγκες μου;

Κουφώματα ανοιγόμενα vs συρόμενα koutsos metal

Καλό είναι να επιλέγουμε κουφώματα αλουμινίου από την αρχή κιόλας της κατασκευής του κτιρίου.

Για να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν τη καλύτερη επιλογή κουφωμάτων πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, σε συνδυασμό, τις ανάγκες μας για ηχομόνωση, ασφάλεια, θερμομόνωση και φυσικό φωτισμό των χώρων μας και το οικονομικό κόστος. Επίσης να λάβουμε υπόψη μας τις ιδιαιτερότητες και τον τύπο του κτιρίου ή οικοδομής όπως και τις εξωτερικές συνθήκες. Ανάλογα με το άνοιγμα του κουφώματος μπορούμε να επιλέξουμε είτε ένα «βαρύ σύστημα» που προσφέρει περισσότερες εφαρμογές ή ένα «ελαφρύ» το οποίο έχει κάποιους περιορισμούς.

Τα συρόμενα και τα ανοιγόμενα κουφώματα είναι οι βασικοί τύποι.
Συρόμενα κουφώματα:
Βασικό τους όφελος είναι η οικονομία χώρου ενώ δέχονται τζάμι, σήτα ρολό και παντζούρι. Επιπλέον οι σύγχρονες σειρές κουφωμάτων παρέχουν μόνωση και θερμομόνωση. Μπορούν να τοποθετηθούν χωνευτά στο τοίχο ή εξωτερικά αλλά και να επιλέξετε ανάμεσα σε επάλληλα που κινούνται το ένα πάνω στο άλλο, δίφυλλα που ενώνονται στο κέντρο του ανοίγματος ή πολύφυλλα. Τα εν λόγω κουφώματα είναι πολύ γνωστά στην Ελλάδα και με το μεγαλύτερο μερίδιο καθώς χρησιμοποιήθηκαν σε κατασκευές κατά τις δεκαετίες 70 και 80.

Ανοιγόμενα κουφώματα:
Παρέχουν ιδανική μόνωση, μεγαλύτερη ασφάλεια, δέχονται τζάμι, σήτα ρολό η παντζούρι εξωτερικά και προσφέρονται σε πολλά σχέδια. Χρειάζονται χώρο λειτουργίας στο εσωτερικό του χώρου που τοποθετούνται και παρέχονται σε θερμομονωτικές ή απλές σειρές. Είναι πολύ γνωστά και επιλέξιμα από μεγάλο μέρος της αγοράς, ενώ κυρίως τοποθετούνται σε μονοκατοικίες, εξοχικές κατοικίες και ειδικές κατασκευές. Είναι τέλεια για παραδοσιακές κατασκευές, αντικατάσταση παλαιών ξύλινων κουφωμάτων κ.α.. Δέχονται πολλούς μηχανισμούς και αξεσουάρ, παρέχουν απεριόριστες λύσεις και εφαρμογές σε ιδιαίτερες απαιτήσεις γι’αύτο είναι οικονομικά ακριβότερα από τα συρόμενα.

 

 

prosfores

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

 • Σκάλες όλων των τύπων και σχεδίων

  08/03/2018

  Μικρή ή μεγάλη, στρογγυλή ή με πλατύσκαλο,εμείς μπορούμε να κατασκευάσουμε την σκάλα που χρειάζεσαι! 

  Επικοινωνία για κλείσιμο ραντεβού επιμέτρησης: Τ.213 0067542, Κ.693 9872135, Ε.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   
 • Σήτα PetScreen για τα κατοικίδια

  01/03/2018

  Σχισμένες σήτες λόγω των συμπαθών συγκατοίκων μας; Όχι πια!!!

  Για όλους εμάς που έχουμε την χαρά να ζούμε μαζί με ζωάκια, η τεχνολογία μας λύνει τα χέρια, με το νέο ειδικά κατασκευασμένο πανί, PetScreen.

  To PetScreen είναι ένας πρωτοποριακός τύπος πανιού σήτας, με πυκνή και συμπαγή πλέξη, κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου από fiberglass, υλικό που να είναι ανθεκτικό στις "επιθέσεις" κατοικιδίων.

  Το PetScreen εφαρμοζεται μόνο σε ανοιγόμενες, συρόμενες (επάλληλες ή χωνευτές) και σταθερές σήτες. Λόγω του πάχους του πανιού δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε σίτα plisse ή σίτα κάθετης κίνησης.

  Για εξοχικές κατοικίες που υπάρχει έντονο το πρόβλημα των τρωκτικών, υπάρχει η λύση του μεταλλικού πανιού. Το μεταλλικό πανί έχει ακριβώς τις ίδιες εφαρμογές με το PetScreen.

  Μάθετε περισσότερα για τα αντικωνωπικά συστήματα με ένα απλό τηλεφώνημα: 2130067542 & 6931003468.

   
 • Μεταλλική κατασκευή διακοσμητικών παγόβουνων Snow Land 2014

  10/12/2014

  Μια νέα πόλη χτίστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας! Μια μαγική, χιονισμένη πόλη γεμάτη παιχνίδια, τραγούδια, εκπλήξεις και ατέλειωτη διασκέδαση στον πάγο! Μην πάρεις λοιπόν τα βουνά! Έλα στη Snow Land, την πιο παγωμένη πόλη της Ελλάδας!
  Κι εννοείται βέβαια πως υπεύθυνη για τον τόσο πάγο, δεν είναι άλλη από την Koutsos Metal, που με τον τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει, πάγωσε το τοπίο!
  Δείτε το βίντεο και φωτογραφικό υλικό της κατασκευής

  Read more...  

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

europa logo alumil logo
exalco logo compass logo
goldendoor logo kete logo