Τοποθέτηση κουφωμάτων. Τι θα πρέπει να προσέχουμε.

Κουφώματα παράθυρο αλουμινίου Koutsos Metal

Για να υπάρχει άριστη εφαρμογή των κουφωμάτων που τοποθετούμε, πρέπει να προσέξουμε τα εξής:

 • Γέμισμα και στεγανοποίηση με ειδικά στεγανωτικά υλικά των αρμών μεταξύ τοίχου και κουφώματος (ψευτόκασας)
 • Χρήση απαραίτητα γαλβανιζέ ψευτόκασας
 • Ειδικά για τα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα η χρήση ψευτόκασας δεν συστήνεται όταν όμως χρησιμοποιείται, πρέπει να γίνεται επάνω σε ειδικά ελαστικά ή τακάκια
 • Απαραίτητη χρήση των κατάλληλων ανοξείδωτων ή γαλβανιζέ βιδών
 

 

Ανακαίνιση του μπάνιου μου

Ποιες είναι οι απαραίτητες προετοιμασίες για την ανακαίνιση του μπάνιου;


ανακαίνιση μπάνιου εργασίεςΤο πρώτο και βασικότερο ζήτημα, είναι να έχεις κατασταλαγμένη άποψη σχετικά με το πώς θες να δείχνει το μπάνιο σου μετά την ανακαίνιση. Θα πρέπει να είσαι σίγουρος/η για το πλήθος και το είδος των εργασιών. Αναρωτήσου: Οι παλιές υδραυλικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν ή θα αντικατασταθούν; Θα αλλάξεις μόνο τα πλακάκια ή και τα είδη υγιεινής; Τι μπαταρίες και τι έπιπλο μπάνιου θα βάλεις; Θα τοποθετήσεις νέα πόρτα ή παράθυρο;

Όταν λοιπόν θα έχεις όλες τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, μπορείς να πας στο αμέσως επόμενο ερώτημα, το οποίο είναι το «τι στυλ» θα δώσεις. Ακόμα κι αν «δεν γνωρίζεις από αυτά», μπορείς να πάρεις πάρα πολλές ιδέες και από το ίντερνετ αλλά και από περιοδικά διακόσμησης. Πρόσεξε μόνο γιατί η υπερπληροφόρηση μπορεί να σε μπερδέψει και να σε φέρει σε αδιέξοδο.

Το τρίτο βήμα είναι να βρεις τον τεχνίτη που θα πραγματοποιήσει την ανακαίνιση. Στην αγορά υπάρχουν πολλοί «μάστορες του ποδαριού» που τελικά μόνο ζημιά θα σου κάνουν. Γι’ αυτό λοιπόν να είσαι προσεκτικός/η στην επιλογή σου. Να διαλέξεις να συνεργαστείς με επαγγελματία, ο οποίος θα σου προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία του και στον οποίο θα είσαι σίγουρος/η ότι μπορείς να βασιστείς για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τέλος, αφού καταλήξεις σε όλα τα προηγούμενα και πριν ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του μπάνιου θα πρέπει να έχεις αφαιρέσει όλα τα προσωπικά σου αντικείμενα αλλά και τα αξεσουάρ μπάνιου. Μόνον έτσι διευκολύνεται η ζωή των μαστόρων κι εσύ γλιτώνεις τα πράγματά σου από πιθανές απώλειες ή καταστροφές. Επίσης, εάν πρόκειται να γίνουν εργασίες που θα σηκώσουν σκόνες, καλό είναι να σκεπάσεις τα έπιπλα και γενικότερα στο σπίτι σου με υφάσματα για να τα προστατέψεις κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης.

 

 

Υπάρχει σειρά αντικατάστασης παλαιών χωνευτών κουφωμάτων;

Αντικαταστήστε τα παλιά σας κουφώματαΒεβαίως και υπάρχει! Και μάλιστα και με την προσθήκη σίτας, το οποίο μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε ως δυνατότητα! Τόσο η Europa όσο και η Alumil, έχουν δημιουργήσει νέες σειρές αντικατάστασης των παλαιών κουφωμάτων αλουμινίου, με σύγχρονη τεχνολογία και πολύ όμορφο σχεδιασμό!

Δείτε περισσότερα: Europa Prima 800 και Alumil M9050 Light.

Περισσότερες πληροφορίες για τα κουφώματά μας εδώ!

Στείλε μας κι εσύ το ερώτημά σου εδώ και σύντομα θα δεις την απάντηση να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας.

 

 

Πως μπορώ να είμαι σίγουρος/η ότι η ταράτσα μου χρειάζεται μόνωση και στεγανοποίηση;

Πως μπορώ να είμαι σίγουρος/η ότι η ταράτσα μου χρειάζεται μόνωση και στεγανοποίηση;Η μόνωση της ταράτσας μας είναι σίγουρα ένα πολύ σοβαρό θέμα και μια απόφαση την οποία για να την λάβουμε, πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας τα ακόλουθα 4 ερωτήματα:

1. Υπάρχει ήδη παλαιότερη μόνωση στην ταράτσα; Αν ναι, πόσο έχει διαβρωθεί από τα χρόνια και τις καιρικές συνθήκες;
2. Υπάρχουν κλίσεις ή εσοχές στο δάπεδο από όπου λιμνάζουν νερά όταν βρέχει;
3. Υπάρχουν διαρροές ή σημάδια υγρασίας εσωτερικά του σπιτιού (ταβάνι);
4. Υπάρχουν ευπαθή σημεία όπως ρωγμές ή ανοίγματα σε κούτελα (στηθαία) ή στο πάτωμα;

Αν η απάντηση, έστω και σε ένα από τα ερωτήματα είναι «Ναι», τότε υπάρχει άμεση ανάγκη για θωράκιση της ταράτσας.

Αν λοιπόν έχει και η δική σου ταράτσα ανάγκη μόνωσης/στεγανοποίησης, τότε μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στα τηλέφωνα 2130067542 και 6938919396 ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας: http://www.koutsos-metal.gr/contact. Τεχνικός μας θα σε επισκεφτεί δωρεάν και κατόπιν μελέτης θα σου προτείνει την πιο σωστή λύση για το δικό σου πρόβλημα.

 

 

Πως γίνεται η Μόνωση και Στεγανοποίηση ταράτσας;

Πως γίνεται η μόνωση της ταράτσαςΥπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μονώσεις και να στεγανοποιήσεις την ταράτσα σου. Ο πιο ενδεδειγμένος είναι ο ακόλουθος:


1. Καθαρισμός της επιφάνειας κι απόξεση των σαθρών κονιαμάτων.
2. Τοποθέτηση εναλλάξ στρώσεων ΜονωτικώνΥλικών (Άσφαλτος με γαλάκτωμα ταχείας πήξεως, στρώματα υαλουφάσματος και τέλος πολτώδες γαλάκτωμα για σφράγιση των κενών).
3. Τέλος, το φινίρισμα γίνεται με αλουμίνιο, το οποίο είναι βατό, δηλαδή μπορούμε να πατήσουμε πάνω του.
Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι, μια πολύ καλή μέθοδος στεγανοποίησης της ταράτσας, είναι η τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων. Ωστόσο, με τα πλακάκια πετυχαίνουμε μεν την στεγανοποίηση, δεν έχουμε όμως την θερμομόνωση που πετυχαίνουμε με τον προαναφερόμενο τρόπο, εκτός κι αν προηγηθούν μονωτικές εργασίες της τοποθέτησης των πλακιδίων.

Αν λοιπόν έχει και η δική σου ταράτσα ανάγκη μόνωσης/στεγανοποίησης, τότε μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας στα τηλέφωνα 2130067542 και 6938919396 ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας: http://www.koutsos-metal.gr/contact. Τεχνικός μας θα σε επισκεφτεί δωρεάν και κατόπιν μελέτης θα σου προτείνει την πιο σωστή λύση για το δικό σου πρόβλημα.

 

 

Γιατί να βάλω παρκέ στο σπίτι μου;

 Ξύλινο πάτωμα για πάντα!Tο παρκέ είναι ένα κλασσικό υλικό κάλυψης των πατωμάτων, το οποίο συνδυάζεται με κάθε στυλ και design που έχεις επιλέξει για το σπίτι σου και προσθέτει αξία στο χώρο σου. Ταιριάζει οπτικά με όλα τα οικοδομικά υλικά (μέταλλο, γυαλί, πέτρα κτλ) και «ζεσταίνει» το σπίτι και του προσφέρει θαλπωρή και την αίσθηση της συντροφικότητας, σε αντίθεση με τα πλακάκια και τα πατώματα από μάρμαρο ή γρανίτη, που είναι πιο ψυχρά σαν υλικά. Πέραν αυτού, είναι ένα φυσικό υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον και με μεγάλη διάρκεια ζωής, αφού συντηρείται εύκολα και σε περίπτωση φθοράς κάποιου κομματιού, αυτό μπορεί αυτό να αντικατασταθεί άμεσα και χωρίς καμιά δυσκολία. Τέλος, το ξύλινο πάτωμα δεν γλιστρά ενώ είναι πανεύκολο να το καθαρίσεις.

Ωστόσο, όπως κάθε υλικό, έτσι και το παρκέ, πρέπει να το προσέχεις για να το έχεις. Δεν πρέπει να βάλεις παρκέ σε πάτωμα το οποίο υποφέρει από υγρασίες, γιατί τότε θα φουσκώσει το ξύλο και θα ξεκολλήσουν τα σανίδια μεταξύ τους. Τοποθέτησε στα πόδια των επίπλων τσοχάκια έτσι ώστε να μην κάνουν γρατζουνιές στο λούστρο κι απόφυγε τις μεγάλες μετακινήσεις των βαρέων επίπλων. Τέλος, όταν καθαρίζεις το ξύλινο πάτωμά σου, φρόντισε τα απορρυπαντικά να είναι ειδικά για παρκέ, τα οποία καθαρίζουν, θρέφουν και διατηρούν την γυαλάδα του.

Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες: 2130067542 & 6938919396 ή στείλε μας το μήνυμά σου μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

 

 
 

Πως μπορώ να κάνω "πράσινη" την κουζίνα μου;

Με συσκευές που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, όπως οι επαγωγικές εστίες οι οποίες μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας που σπαταλούν οι εστίες κατά 90%, ή πλυντήρια πιάτων τελευταίας τεχνολογίας που μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 41%, μπορούμε να δώσουμε "πράσινη" απόχρωση στην ενεργοβόρα κουζίνα μας.

Στο επίπεδο της υγείας τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα. Η χρήση υλικών που δεν περιέχουν φορμαλδεΰδη στα ντουλάπια και τους πάγκους, βαφές με ελάχιστες ή καθόλου ΠΟΕ (πτητικές οργανικές ενώσεις), υδροδιαλυτά συγκολλητικά, αλλά και ο καλός εξαερισμός, είναι απαραίτητες ενέργειες για την εξυγίανση του περιβάλλοντος του σπιτιού. Με λίγα λόγια, μην αφήσετε την εξοικονόμηση ενέργειας να κυριαρχήσει στην πράσινη μετατροπή της κουζίνας σας. Οι κινήσεις προς τη δημιουργία μιας πιο υγειούς κουζίνας, είναι εξίσου σημαντικές.

Διάβασε περισσότερα εδώ.

Στην Koutsos Μetal μπορούμε να διαμορφώσουμε μια άκρως οικολογική κουζίνα για σένα. Απλά κλείσε ένα ραντεβού μαζί μας στα 213 0067542 & 6938 919396ή στείλε μας το μήνυμά σου μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας εδώ!

 

 

Τι είναι το ενεργειακό γυαλί (Low-E);

Μάθε για τα ενεργιακά τζάμιαΕνεργειακό γυαλί νέας γενιάς (Low-Ε) είναι ένα διάφανο γυαλί, το οποίο έχει επίστρωση μικροσκοπικών μεταλλικών οξειδίων στη μία του πλευρά. Αυτή η επίστρωση δεν επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο ή και αντίστροφα.

Διαβάστε περισσότερα για τα ενεργειακά τζάμια εδώ:
http://www.samarasglass.com/energy.htm

Περισσότερες πληροφορίες για τα κουφώματά μας εδώ!

 

 

Κουζίνα: Τι επιλογές επένδυσης των τοίχων υπάρχουν;

Επιλογές επένδυσης τοίχωνΌπως και για τα πατώματα της κουζίνας, έτσι και για τους τοίχους, υπάρχουν αρκετές και πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές επένδυσης και διακόσμησης. Κύριος γνώμονας και εδώ, είναι η ζέστη κι η υγρασία, τα οποία είναι τα βασικά στοιχεία του δωματίου, οπότε τα υλικά μας πρέπει να είναι τέτοια, ώστε να αντέχουν και να πλένονται κι εύκολα.

Ας δούμε ενδεικτικά, τι επιλογές έχουμε:

Ελαιοχρωματισμός του τοίχου.  Old time classic! Τι να πούμε πια γι’ αυτό; Μπορεί να το κάνει κι η «κουτσή-Μαριώ», αρκεί να έχει μεράκι κι υπομονή, γιατί, κακά τα ψέματα, δεν είναι εύκολη υπόθεση, ιδίως για τοίχους οι οποίοι πάσχουν εσωτερικά από υγρασίες. Τα χρώματα που χρησιμοποιούμε εδώ είναι νερού με βάση βινυλίου, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες του συγκεκριμένου χώρου (αντοχή στους υδρατμούς, στα λάδια, στη ζέστη κι εύκολο καθάρισμα). Για λείες επιφάνειες, το υδρόχρωμα με γυαλιστερό φινίρισμα δίνει πολύ όμορφη εικόνα, ενώ για πιο ακανόνιστες επιφάνειες αλλά και για το ταβάνι, είναι προτιμότερα τα  χρώματα με ματ αποτέλεσμα. Tip: Για τους πιο δημιουργικούς, προτείνουμε συνδυασμό και των δύο, όπως για παράδειγμα εδώ.

Προσοχή! Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις κορνίζες των πορτών, τα σοβατεπιά και τα πλαίσια των παραθύρων. Αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της τοιχοποιίας και χρήζουν της ίδιας φροντίδας. Το πλαστικό χρώμα που δεν στάζει, ενδείκνυται για τις επιφάνειες αυτές. Πλεονέκτημα: Οικονομικός σχετικά τρόπος, ο οποίος μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα κι από ερασιτέχνες. Επίσης, υπάρχουν ανεξάντλητες ιδέες χρωματισμού, με σχέδια αφηρημένα ή γεωμετρικά ή συνδυασμούς αποχρώσεων. Όρεξη να έχεις να δημιουργείς Μειονέκτημα: Μικρή αντοχή στο χρόνο (χρειάζεται φρεσκάρισμα ανά 2-3 χρόνια, ιδίως αν ζουν καπνιστές στο σπίτι). Επιπλέον, χρειάζεται να γίνει κατάλληλη προεργασία στους τοίχους, με ειδικά υλικά, για άψογο αποτέλεσμα.

Πλακάκια. Τα γνωστά και μη εξαιρετέα. Τα πλακάκια υπάρχουν σε δεκάδες χιλιάδες χρώματα και είδη. Υπάρχουν κεραμικά πλακίδια, γυάλινα αλλά και πλακάκια κατασκευασμένα από πέτρινο φλοιό. Τα χρώματα και τα σχέδιά τους μπορεί να θυμίζουν ύφασμα, νερό, πέτρα, άμμο, να έχουν σχέδια ρεαλιστικά ή ζωγραφισμένα στο χέρι ή να είναι και απλώς μονόχρωμα, σε διάφορες αποχρώσεις. Πλεονέκτημα: Μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Τεράστιες δυνατότητες συνδυασμών και τεχνοτροπιών. Πανεύκολο καθάρισμα. Μειονέκτημα: Το αυξημένο κόστος τους και το γεγονός ότι πρέπει να τοποθετηθούν από ειδικό μάστορα.

Ραμποτέ. Οι επενδύσεις ραμποτέ στην Ελλάδα δεν είναι ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος τρόπος «ντυσίματος» των τοίχων. Ωστόσο, υπάρχουν σε πολλά σχέδια και αποχρώσεις και διακρίνονται σε δυο τύπους. Πλαστικά και ξύλινα. Η προσωπική μας άποψη σε σχέση με τα πλαστικά, είναι ότι πρέπει να αποφεύγονται. Ναι μεν είναι κατά πολύ φθηνότερα από τα ξύλινα και δεν χρειάζονται συντήρηση, όμως δεν αφήνουν τους τοίχους να αναπνέουν κι αυτό τους κάνει τεράστια ζημιά. Πλεονέκτημα: Τεράστια αντοχή στο χρόνο. Παρέχει θέρμο-ηχομόνωση. Καλύπτει κακοτεχνίες στο σοβάντισμα και ανανεώνει την όψη του χώρου. Μειονέκτημα: Η τοποθέτησή του προϋποθέτει μια σχετική προετοιμασία του τοίχου από πίσω, απαιτεί τις γνώσεις ειδικού κι όταν αφαιρείται δημιουργούνται μερεμέτια. Το ξύλινο ραμποτέ χρειάζεται συντήρηση με ειδικά βερνίκια ανά μερικά χρόνια.

Ταπετσαρίες τοίχου. H ταπετσαρία είναι το ιδανικό «καμουφλάζ» τοίχων με ατέλειες στο φινίρισμα (σοβάντισμα). Το γεγονός ότι τα σχέδια και τα χρώματα είναι ανεξάντλητα και το κόστος αγοράς δεν είναι απαγορευτικό, καθιστά την ταπετσαρία μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Το ιδανικό υλικό για την ταπετσαρία της κουζίνας σας είναι το πλαστικό, το οποίο αντέχει στην υγρασία και πλένεται πανεύκολα. Υπάρχουν όμως και άλλα υλικά, τα οποία μπορείτε απλώς να ενισχύσετε με ειδικό στεγανωτικό υλικό. Πλεονέκτημα: Μεγάλη αντοχή στο χρόνο, εύκολο πλύσιμο, αφαιρείται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Επίσης, υπάρχουν ταπετσαρίες οι οποίες βάφονται κι έτσι δεν χρειάζεται να τις αφαιρέσουμε όταν τις βαρεθούμε. Μειονέκτημα: Είναι προτιμότερο να τοποθετηθεί από ειδικό κι επίσης πρέπει να έχει γίνει ειδική προεργασία στους τοίχους, για μονιμότητα στο αποτέλεσμα.

Στην Koutsos Metal μπορούμε να αναλάβουμε πάσεις φύσεως εργασίες κάλυψης τοίχων και ελαιοχρωματισμούς! Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες: 2130067542 & 6938919396 ή στείλε μας το μήνυμά σου μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

 

 

Τι επιλογές επένδυσης του πατώματος έχω για την κουζίνα μου;

Δείτε τις επιλογές πατωμάτων που υπάρχουν στην αγοράΗ κουζίνα είναι το πιο πολυσύχναστο και παράλληλα το πιο σκληρά δοκιμαζόμενο δωμάτιο του σπιτιού, επομένως, πρωταρχική  ανάγκη είναι, το υλικό κάλυψης του πατώματος να είναι ανθεκτικό και να αντέχει στις κακουχίες και την υγρασία.

Tα δάπεδα χωρίζονται σε σκληρά και μαλακά.

 1. Σκληρά δάπεδα. Τα δάπεδα αυτά, μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν μονόδρομος, αφού δεν υπήρχαν άλλα υλικά να τα αντικαταστήσουν. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα, τα σκληρά δάπεδα είναι οι πρωταγωνιστές αφού τα χαρακτηρίζει μια κλασσική κομψότητα. Το μειονέκτημα των σκληρών δαπέδων  είναι το κόστος τους, σε αγορά και τοποθέτηση, η ολισθηρότητά τους και το γεγονός ότι πρέπει να τοποθετηθούν από επαγγελματία τεχνίτη. Σκληρά δάπεδα θεωρούνται τα κεραμικά πλακάκια, η πέτρα, τα μάρμαρα κι ο σχιστόλιθος.

2. Μαλακά δάπεδα. Στον αντίποδα των πρώτων, βρίσκονται τα μαλακά δάπεδα, τα οποία είναι ανθεκτικά, ζεστά και καθαρίζονται εύκολα. Το μειονέκτημά τους είναι ότι για να τοποθετηθούν το υπόστρωμα θα πρέπει να είναι εντελώς επίπεδο. Διαφορετικά θα χρειαστεί να τοποθετηθεί υπόστρωμα μοριοσανίδας ή να πέσει νέα τσιμεντοκονία. Στην κατηγορία των μαλακών δαπέδων ανήκουν το λινόλεουμ, το βινύλιο, το καουτσούκ, ο φελλός, οι μοκέτες από φυτικές ίνες (ψάθα) και το ξύλο.

Στην Koutsos Metal μπορούμε να αναλάβουμε πάσεις φύσεως εργασίες κάλυψης πατωμάτων! Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες: 2130067542 & 6938919396 ή στείλε μας το μήνυμά σου μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

 

 

Τι επιλογές ηχομόνωσης έχω;

Θωρακίστε το σπίτι σας από τους δυσάρεστους ήχους και τα καιρικά φαινόμεναΣτην αγορά υπάρχουν πολλά υλικά επένδυσης εσωτερικής τοιχοποιίας, μη τοξικά, άοσμα και φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε αυτόνομα, είτε σε συνδυασμό το ένα με το άλλο, για την επίτευξη τέλειου αποτελέσματος. Μερικά από αυτά τα υλικά είναι οι ηχομονωτικές γυψοσανίδες, τα παρεμβύσματα και λωρίδες από καουτσούκ, ειδικά αφρώδη φύλλα ή από πολυουρεθάνη, τα οποία τοποθετούνται απευθείας στον τοίχο και από πάνω τους καρφώνεται η ηχομονωτική γυψοσανίδα. Επίσης, υπάρχει και η ηχοαπορροφητική και θερμομονωτική ταπετσαρία, την οποία όμως δεν συστήνουμε εάν η μεταφορά του ήχου από έξω είναι ιδιαίτερα έντονη.

Πέραν λοιπόν από τα επαγγελματικά υλικά, υπάρχουν και πιο ερασιτεχνικοί τρόποι μείωσης (αλλά όχι πλήρους απόσβεσης) των εξωτερικών θορύβων, όπως τα φύλλα φελιζόλ, φελλού, οι αυγοθήκες, ο πετροβάμβακας κτλ. Τα υλικά αυτά είναι πανεύκολα στην τοποθέτηση, ακόμα και από έναν αρχάριο, αλλά όσων αφορά στο φελιζόλ και τις αυγοθήκες τουλάχιστον, η αντοχή και η αποδοτικότητά τους δεν είναι εγγυημένη. Ωστόσο, όσον αφορά στον φελλό, πέραν από τις θερμοηχομονωτικές του ιδιότητες, αποτελεί και ένα πανέμορφο διακοσμητικό υλικό, με το οποίο μπορείς να «παίξεις» και να λάβεις θαυμάσια αποτελέσματα. Άσε ότι μπορείς να τον τοποθετήσεις πάνω από τα φύλλα πετροβάμβακα, πετυχαίνοντας έτσι καλύτερη ηχομόνωση. ;-)

Στην Koutsos Metal μπορούμε να αναλάβουμε πάσεις φύσεως εργασίες θερμοηχομόνωσης! Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες: 2130067542 & 6938919396 ή στείλε μας το μήνυμά σου μέσω της φόρμας επικοινωνίας.

 

 

 

Τι είναι η Εύκαμπτη Πέτρα (flex stone);

Τι είναι η εύκαμπτη πέτρα;Πρόκειται για εύκαμπτο μονωτικό και διακοσμητικό υλικό, το οποίο μονώνει ρωγμές, προστατεύει εσωτερικά κι εξωτερικά από την υγρασία και τις καιρικές συνθήκες καλοκαίρι και χειμώνα. Παράγεται από 100% φυσικά υλικά κι έτσι είναι φιλικό προς το περιβάλλον, με πιστοποιήσεις σύμφωνα με τα ευρωπαικά πρότυπα.
Το βρίσκουμε στην αγορά σε απίθανα χρώματα και σχήματα, για όλα τα γούστα και τις εφαρμογές (πέτρας-σχιστόλιθο-πορόλιθο). Έχει ανάγλυφη μορφή και το πάχος του είναι από 3 έως 6 χιλιοστά και το πλάτος του όπως και το μήκος του διαμορφώνεται κατά βούληση.

Στείλε μας κι εσύ το ερώτημά σου εδώ και σύντομα θα δεις την απάντηση να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας.

 

 

Τι είναι οι καβίλιες;

Η καβίλια είναι ένας μικρός άξονας, που χρησιμοποιείται για την ένωση, συγκράτηση ή περιστροφή δυο επιφανιών. Η λέξη καβίλια είναι ιταλικής προέλευσης (caviglia) και κυριολεκτικά σημαίνει "μικρός πάσσαλος". Οι καβίλιες μπορεί να είναι ξύλινες, μεταλλικές, ή πλαστικές, με λεία ή ραβδωτή επιφάνεια. Επίσης, υπάρχουν και καβίλιες πλακέ, σε οβάλ σχήμα, που θυμίζουν μπισκότο. Εξ' ού και το όνομά τους: Biscuit Dowels (καβίλιες μπισκότο)

Στείλε μας κι εσύ το ερώτημά σου εδώ και σύντομα θα δεις την απάντηση να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας.

 

 

Τι είναι ο Αρμόστοκος;

Τι είναι ο αρμόστοκος;Ο αρμόστοκος είναι κατασκευαστικό και διακοσμητικό υλικό που απορροφά τις συστολές και διαστολές μεταξύ υποστρώματος και πλακιδίου, ενώ παράλληλα γεμίζει τα κενά μεταξύ των πλακιδίων.

Οι αρμόστοκοι υπάρχουν στην αγορά σε διάφορα χρώματα και ποικιλίες. Είναι κατά κανόνα ακρυλικοί ή πορσελανάτοι και διακρίνονται σε λεπτόκοκκοι και τους χονδρόκοκκοι, ενώ για ειδικές εφαρμογές, υπάρχουν κι εκείνοι της εποξειδικής βάσης.

Στείλε μας κι εσύ το ερώτημά σου εδώ και σύντομα θα δεις την απάντηση να δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας.

 

 

prosfores

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

 • Σκάλες όλων των τύπων και σχεδίων

  08/03/2018

  Μικρή ή μεγάλη, στρογγυλή ή με πλατύσκαλο,εμείς μπορούμε να κατασκευάσουμε την σκάλα που χρειάζεσαι! 

  Επικοινωνία για κλείσιμο ραντεβού επιμέτρησης: Τ.213 0067542, Κ.693 9872135, Ε.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

   
 • Σήτα PetScreen για τα κατοικίδια

  01/03/2018

  Σχισμένες σήτες λόγω των συμπαθών συγκατοίκων μας; Όχι πια!!!

  Για όλους εμάς που έχουμε την χαρά να ζούμε μαζί με ζωάκια, η τεχνολογία μας λύνει τα χέρια, με το νέο ειδικά κατασκευασμένο πανί, PetScreen.

  To PetScreen είναι ένας πρωτοποριακός τύπος πανιού σήτας, με πυκνή και συμπαγή πλέξη, κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου από fiberglass, υλικό που να είναι ανθεκτικό στις "επιθέσεις" κατοικιδίων.

  Το PetScreen εφαρμοζεται μόνο σε ανοιγόμενες, συρόμενες (επάλληλες ή χωνευτές) και σταθερές σήτες. Λόγω του πάχους του πανιού δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε σίτα plisse ή σίτα κάθετης κίνησης.

  Για εξοχικές κατοικίες που υπάρχει έντονο το πρόβλημα των τρωκτικών, υπάρχει η λύση του μεταλλικού πανιού. Το μεταλλικό πανί έχει ακριβώς τις ίδιες εφαρμογές με το PetScreen.

  Μάθετε περισσότερα για τα αντικωνωπικά συστήματα με ένα απλό τηλεφώνημα: 2130067542 & 6931003468.

   
 • Μεταλλική κατασκευή διακοσμητικών παγόβουνων Snow Land 2014

  10/12/2014

  Μια νέα πόλη χτίστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας! Μια μαγική, χιονισμένη πόλη γεμάτη παιχνίδια, τραγούδια, εκπλήξεις και ατέλειωτη διασκέδαση στον πάγο! Μην πάρεις λοιπόν τα βουνά! Έλα στη Snow Land, την πιο παγωμένη πόλη της Ελλάδας!
  Κι εννοείται βέβαια πως υπεύθυνη για τον τόσο πάγο, δεν είναι άλλη από την Koutsos Metal, που με τον τρόπο που μόνο εκείνη ξέρει, πάγωσε το τοπίο!
  Δείτε το βίντεο και φωτογραφικό υλικό της κατασκευής

  Read more...  

ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

europa logo alumil logo
exalco logo compass logo
goldendoor logo kete logo